Usein kysyttyä

Alkoholijuomat

Alkoholijuomia saa tarjota talossa kohtuudella. Tarjoilua varten asiakkaan tulee itse selvittää poliisiviranomaiselta tilaisuuden laadun mukaan tarvittavat ilmoitukset ja luvat. Alkoholilaki muuttui 1.3.2018. Itä-Uudenmaan Poliisilaitoksen lupahallinnosta saadun tiedon mukaan yksityistilaisuuksista (esim häät, syntymäpäivät), joissa tarjotaan alkoholia, ei tarvitse enää tehdä poliisille ilmoitusta. Asiakas vastaa itse muiden mahdollsten lupien/ilmoitusten kustannuksista.

Astiat

Voit käyttää Seuratalomme astioita eri sopimuksen mukaan. Osasta perimme käyttäjältä pientä vuokraa, osa taas on vapaasti vuokralaisen käytettävissä. Edellytämme, että kaikki Nuorisoseuran astiat ovat käytön jälkeen tiskattuina kaapeissaan.

Useimmiten pitopalvelut tuovat astiat tullessaan. Kannattaa kuitenkin varmistaa, kuuluvatko ne tarjouksen kokonaishintaan. Yritysten hinnoittelussa on tässä eroja.

Avaimet

Asiakas voi saada käyttönsä kaksi Seuratalon avainta vuokra-ajaksi. Kadonneesta avaimesta perimme 150 euroa / kpl. Avaimet luovutetaan asiakkaalle vuokra-ajan alkaessa ja ne palautetaan Seuratalon pääoven valkoiseen postilaatikkoon tilaisuuden päätyttyä.

Ilmoitus yleisötilaisuudesta

Jos tilaisuus on kaikille avoin, tulee sen järjestäjän ottaa yhteyttä paikallisen poliisipiirin lupahallintoon (Järvenpää tai Kerava) mahdollisen luvan hankkimiseksi. Tyypillisiä luvanvaraisia tilaisuuksia ovat esim iltamat ja tanssit, jotka ovat kaikille avoimia. Tällaisissa tilaisuuksissa on oltava myös kokoontumislain mukainen määrä kortillisia järjestysmiehiä. Lupa on maksullinen. Tarkempia ohjeita antaa poliisipiirin lupahallinto.

Inva-varustus

Seuratalossa ei ole ns. INVA-varustelua. Naisten WC-tiloissa on kuitenkin yksi suurempi koppi. Talon sisällä kynnykset ovat maksimissaan 5 cm korkeita. Käytössä on taitettava, siirrettävä INVA-luiska, joka sijoitetaan pääoven eteen portaiden päälle. Sisään noustessa ja poistuttaessa on käytettävä avustajaa, koska nousu on sangen jyrkkä. Pyydämme asiakkaitamme tutustumaan etukäteen tilaan, jos kutsuttavien joukossa on liikuntaesteisiä ja pyytämään opastusta talon esittelijältä.

Kalusteet

Kalusteita ei saa työntää/raahata pitkin lattioita eli NOSTA ja KANNA ne haluamallesi paikalle. Tilaisuuden päätyttyä palauta kalusteet tuolivarastoon kymmenen kappaleen pinoihin. KIITOS !

Kynttilät

Juhlasalin vieraspöydissä saa polttaa tuikkukynttilöitä palamattomalla alustalla. Alustaksi suositellaan keittiön yläkaapista löytyviä valkoisia posliiinilautasia. Korkeiden kynttiläjalkojen käyttö on ehdottomasti kielletty paloturvallisuussyistä. Muutenkin talossa on noudatettava erityistä varovaisuutta avotulen käsittelyssä.

Pohjapiirros

Seuratalon pohjapiirros

Pysäköinti

Seuratalon pihalle mahtuu pysäköimään noin 40 henkilöautoa. Vastapäätä olevaa koulun kenttää ja/tai yläasteen pysäköintialuetta voi käyttää P-alueena.

Pöytäliinat

Väinölässä ei ole tarjolla pöytäliinoja.

Siivous ja hygienia

Vuokra-aikana asiakas hoitaa itse pääoven ja sivuoven portaiden puhtaanapidon (lumi yms). Välineet löytyvät pääeteisestä.

Asiakas vastaa itse mahdollisten hygieniatuotteiden kuten käsidesien ja desinfiointiaineiden hankinnasta ja käytöstä tilaisuuden aikana sekä viranomaismääräysten noudattamisesta vuokra-aikana.

Käsipyyhepaperit ja WC-paperit tulevat talon puolesta.

Loppusiivouksessa asiakkaan tulee järjestää tuolit ja taittojalkapöydät takaisin varastoon ja palauttaa muut pöydät takaisin alkuperäiseen järjestykseensä. Keittiön tasojen ja jääkaappien tulee olla tyhjät ja roskat on vietävä ulos jätesäiliöihin. Keittiön pöydällä on jätesäkkejä loppusiivousta varten.

Lattiat tulee pyyhkiä alustavasti eli "roiskeet" pois. Kaikki roskat, myös WC-tiloista, tulee viedä ulkona sijaitsevaan roskakatokseen. Perusteellinen siivous hoidetaan talon puolesta (sisältyy siis vuokraan)

Kaluston järjestäminen on hyvä suunnitella niin, että ne henkilöt, jotka ovat järjestämässä kalusteita juhlaa varten, ovat myös palauttamassa niitä takaisin alkuperäisille paikoilleen. Ulkopuolisten siivouspalveluyritysten käyttö on ehdottomasti kielletty, ellei siitä ole erikseen sovittu. Yrityksen tulee tällöin olla suoraan yhteydessä talon isäntään.

Loppusiivous tehdään siis periaatteella:
1. ROSKAT 2. ROISKEET ja 3. KALUSTEET

Sähkön käyttö

Vuokra kattaa vain Seuratalon sisällä käytetyn, talon normaalipistokkeista johdetun sähkön (220 V).  Voimavirran käytöstä ja sähkön johtamisesta Seuratalosta ulos peritään eri korvaus tapauskohtaisesti.

Tanssilattialle ei liukasteita

Salin lattialle ei saa ripotella esim. perunajauhoja tms. lattian liukastamiseksi.

Telttakatokset

Seuratalon etupihalle voi tarvittaessa kesäaikana pystyttää kevyen telttakatoksen. Katos on purettava tilaisuuden päättymiseen mennessä, ellei muuta sovita.

Tupakointi

Tupakointi on sallittu ainoastaan piha-alueella. Piha-alueella on tuhkakupit.

Ulkotulet, pyrotekniikka ja ilotulitukset

Etupihalle voi sytyttää metalliastioissa olevia ulkotulia. Tulia ei kuitenkaan saa sijoitella talon seinustalle eikä ulkoterassin päälle. Tilaisuuden päättyessä tulet on sammutettava ja jätettävä sitten paikoilleen. "Hylsyt" korjataan pois seuraavana päivänä talon puolesta.

Jätkänkynttilöitä saa sijoittaa vain erikseen osoitetuille paikoille. Talonmiehelle on ilmoitettava kynttilöistä ja niiden tuhkat on viimeistään seuraavana päivänä kuljetettava pois Seuratalon alueelta.

Pyroteknisiä välineitä kuten savuja, räjähdetehosteita ja tulisuihkuja tms. ei saa käyttää Seuratalon sisätiloissa.

Ilotulituksen järjestämiseen juhlan yhteydessä tarvitaan ensin Nuorisoseuran johtokunnan lupa ja sen jälkeen pelastusviranomaisen lupa. Nuorisoseuran lupaa voi anoa sähköpostitse. Luvan saamisen edellytyksenä on 1) että ilotulitus tapahtuu talviaikana (1.11.-31.3.) ja  2) että tilaisuudessa, johon ilotulitus liittyy ei nautita alkoholia. Pelastusviranomaisen lupaa anotaan Keski-Uudenmaan Pelastuslaitoksen sivuilla olevalla lomakkeella. Lupa on maksullinen ja hakemus tulee jättää viimeistään 14 vrk ennen juhlaa/tapahtumaa. Lupa on esitettävä Seuratalo Väinölän edustajalle viimeistään 5 vrk ennen juhlan/tapahtuman alkua. Jos lupa myönnetään, niin tällöinkin raketit tms. tulee suunnata talosta poispäin vaarattomaan suuntaan.

Vuokranmaksu

Vuokra suoritetaan laskun eräpäivän mukaan Nuorisoseuran tilille ennen juhlapäivää. Lasku annetaan asiakkaalle, kun tilaisuudesta laaditaan kirjallinen sopimus.

Viilennys, ilmalämpöpumput

Juhla- ja ruokasalissa olevia ilmalämpöpumppuja käytetään vain sisäilman lämmittämiseen, ei viilentämiseen. Tilan viilentämiseksi voidaan tarpeen mukaan avata ikkunoita ja ovia.